• head_banner
  • head_banner

Како да го подобрите животниот век на завртките

1. Избор на вистинскиот материјал: Изборот на вистинскиот материјал може да ја подобри отпорноста на корозија и отпорноста на абење на завртките, најчесто користените материјали вклучуваат нерѓосувачки челик, легиран челик со висока цврстина итн.

2. Правилна инсталација: Инсталирањето на завртките треба да биде правилно и да ги следи стандардите за инсталација, како што се правилниот вртежен момент на затегнување и употребата на соодветни навртки.

завртки за тркала на камион

завртки за тркала на камион

3. Редовна проверка: Редовно проверувајте ја состојбата на завртките, како на пример дали се лабави или испукани, и навремено заменете ги оштетените завртки.

4.Превенција од прекумерно затегнување: Преголемото затегнување на завртките може да доведе до концентрација на стрес и оштетување на завртките, па затоа е важно да се избегне прекумерно затегнување.

5. Превенција од прекумерно олабавување: Преголемото олабавување на завртките може да предизвика вибрации и лесно да доведе до оштетување од замор, па затоа е важно да се избегне прекумерно олабавување.

завртки за тркала на камион

завртки за тркала на камион

6. Користење на лубриканти: Користењето на лубриканти може да го намали триењето и абењето на завртките и да го продолжи нивниот век на траење.

7. Избегнување на преоптоварување: Избегнувајте надминување на оптоварувањето што го носи завртката и избегнувајте оштетување на завртката предизвикано од преоптоварување.


Време на објавување: април-08-2023 година